Rugkranse
Jeg elsker brød, og hjemmebagt brød er helt klart det bedste brød. Disse rugkranse er kanon gode til madpakken.
Rugkranse: ca. 16 stk.
- 3 dl Minimælk
- 1 dl Vand
- 50 g Gær
- 1 tsk. Salt
- 300 g Rugmel
- 100 g Fuldkorns rugmel
- 200-300 g Hvedemel
- 3 dl Minimælk
- 1 dl Vand
- 50 g Gær
- 1 tsk. Salt
- 300 g Rugmel
- 100 g Fuldkorns rugmel
- 200-300 g Hvedemel
- Æg til pensling
- Sesamfrø til pynt
- Birkes til pynt
- Sesamfrø til pynt
- Birkes til pynt
2. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel, hold lidt af hvedemelet tilbage.
3. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning til dobbelt størrelse eller ca. 1 time.
4. Ælt dejen igennem igen og del den i 16 stykker.
5. Rul hvert dejstykke til en lang, tynd pølse. Hver pølse foldes på midten, snos og formes til en krans.
6. Lad kransene efterhæve i 20 min. på en bageplade beklædt med bagepapir.
7. Pensl med æg og pynt med sesamfrø eller birkes.
8. Bag kransene i ovnen ved 200° i ca. 15-20 min
8. Bag kransene i ovnen ved 200° i ca. 15-20 min
Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar