Nemme Napoleonshatte
Mine forældre kom til eftermiddagskaffe i søndags, og vi skulle selvfølgelig ha lidt lækkert til kaffen. En af min Mors favorit kager er Napoleonshatte, så jeg kastede mig ud i sådan en omgang.
Kagerne, i sig selv, var faktisk super nemme at lave, og de smagte helt igennem godt. Manden og mine forældre gav ihvertfald "thumbs up".
Napoleonshatte: ca. 15 stk
- 125 g mel
- 30 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 80 g smør
- 1 lille æg
- 125 g rå marcipan
- 50 g flormelis
- lidt æggehvide
- 150 g mørk chokolade
Mørdejen:
1. Bland mel, flormelis og vaniljesukker i en mellemstor skål
2. Smulder herefter smørret i melet, og sammel dejen med ægget.
3. Pak dejen ind i film og lad den hvile en times tid på køl.
Kransekagemasse:
1. Tag det rå marcipan og ælt det med flormelis og lidt æggehvide.
1. Tag det rå marcipan og ælt det med flormelis og lidt æggehvide.
1. Rul mørdejen ud til 3mm tykkelse
2. Stik herefter runde skiver med en diameter på ca. 8 cm ud.
3. Form kugler af kransekagemasse og læg dem midt på mørdejscirklerne.
4. Fold og tryk dejen op om kuglerne tre steder, så resultatet bliver en lille trekantet hat.
5. Bag kagerne i ca. 10 minutter ved 200 grader.
6. Når kagerne er afkølet dyppes bunden af kagerne i smeltet chokolade. Sæt kagerne på en tallerken med bunden op af i køleskabet for at tørre hurtigere.
7. Når kagerne er tørret, kan de servers.
7. Når kagerne er tørret, kan de servers.
Tip: Bunden kan pyntes med hakket nødder, hvis lidt ekstra knas ønskes.
Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar