Lækker grov pizzabund, brugt til calzone..

Jeg fik en stor lyst til at lave hjemmelavet Calzone efter jeg havde været på arbejde i går. Jeg arbejder jo i IKEA, og som nyhed i bistroen er vi begyndt at sælge Calzone.



Så det skulle vi selvfølgelig også prøve herhjemme, dog i en lidt grovere udgave. Men stadig vildt lækker og utrolig nem at lave.



Calzone / Pizzadej:
Der er til 4 stk, mellem Calzone, eller 2 stor pizzaer.

- 3 dl Lunkent vand
- 50 g Gær
- 3 dl Hvedemel
- 5 dl Fuldkornsmel
- 2 tsk. Salt
- 4 spsk. Olie

- Ost
- Tomatsovs
- Ønsket fyld. 

1. Opløs gæren i det lunkne vand.
2. I en separat skål blandes de to meltyper.
3. Hæld ca. halvdelen af melet i gærblandingen og tilsæt salt og olie. Tilsæt den resterende mel under omrøring/æltning til dejen ikke længere klæber. Ælt videre til dejen er glat og elastisk 
4. Form dejen til en kugle og lig den i en stor skål, lad dejen hæve til dobbelt størrelse. 



6. Fordel tomatsovsen på den ene halvdel, og spred det ønsket fyld ovenpå tomatsovsen. Husk at efterlade en bette kant hele vejen rundt, så den kan lukkes.


7. Luk calzonen ved at folde den anden del af dejen over den fyldte del, og rul/ pres herefter siderne sammen.
8. Læg calzonen på en bageplade med bagepapir, og lad den efter hæve i 30 min.


9. Pensel calzonen med olie og drys med lidt mel. 
10. Bages ved 225 grader, varmluft i ca. 15 minutter. (Indtil de er hævet og gylden)





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.