Nutella Stjerne

Jeg havde aldrig hørt om en "Nutella stjerne" før i tirsdags, hvor en veninde smed et billede op af en på facebook. Jeg fik straks hendes opskrift, så jeg selv kunne hoppe i køkkenet og prøve at lave en


Den var super nem at lave, i forhold til det var første forsøg er jeg godt tilfreds. Kagen  blev super lækker, og duften af den lune Nutella i hele køkkenet var himmelsk. 

Det her mel er købt i Netto, men set i
Fakta og Euro spar. 
Nutella Stjerne:
- 250g Italiensk Type 00 hvedemel
- 250g Durum mel med højt protein indhold
- 2 Æg
- 60g Sukker
- 1 knivspids Salt
- 60g Smeltet smør
- 1,8 dl Mælk
- 1 pakke Tørgær
- 200-300g Nutella

- 1 Æg til pensling.

1. Start med at blande de to slags mel i en skål, tilsæt så gær, sukker og salt og bland det hele godt.
2. Lav et hul i midten af melet og slå æggene ud deri, et af gangen. Ælt godt imellem hvert æg.
3. Tilsæt mælken og det smeltede og afkølede smør. Ælt dejen godt igennem med hænderne til du får en blød og elastisk dej.
4. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted, indtil dejen er dobbelt så stor. (Ca. 1 time)
5. Når dejen er færdig med at hæve, deles dejen i 4 lige store stykker.
6. Rul hver del til en kugle, som igen rulles ud til den er et par mm tyk og har en diameter på  ca. 25 cm. (Brug evt. en tallerken til at måle) 


7. Kom den første cirkel på en bageplade beklædt med  bagepapir. Læg en spise tallerken ovenpå for at danne en cirkel


8. Smør et lag Nutella på til kanten af den efterladte cirkel.


9. Kom den næste del dej forsigtigt og præcist ovenpå, og læg en tallerken ovenpå samme sted.
10. Så smørres Nutella på dette lag osv. indtil den sidste udrullet dej placeres øverst. Læg så en tallerken oven på og skær det ekstra dej fra. 


11. Tag et glas med en diameter på 5 cm. (Eller noget andet med samme diameter.) Brug denne til at markere centrum på din dej så det ses ganske svagt.


12. Skær nu fra yderkant indtil din markering, sådan at dejen deles i 4 lige store kvarte.
13. Del nu hver kvart igen i to lige store dele. Så du har 8 dele. 


14. Del så igen hver i to, så du nu har 16 dele.


15. De 16 vinger skal nu snoes. Tag fat i to vinger, lige ved siden af hinanden, med hver sin hånd.
15.1 Det i din venstre hånd skal snoes 2-3 gange til venstre og det i din højre hånd skal snoes 2-3 gange til højre. Sno altid den overfor, for at få et pænt stjerne mønster


15.2 Snoningen skal ske inderst på vingen, sådan at der er et stykke tilbage af vingen yderst som kan trykkes sammen. 


16. Lad kagen hæve i 30 minutter.


17. Pensel dejen med et sammenpisket æg og bag den ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.



Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.