Snobrød med rugmel

Som afslutning på denne dejlige sommer, tog vi på en shelter tur sammen med et vennepar. De stod for aftensmaden, som blev lavet over bål og vi stod for snobrød til efter maden.
Jeg valgte at afprøve en grov version af snobrød, mest fordi jeg kan få mavepine af for meget lyst brød. Men også for at prøve noget andet.


Efter min menning blev brødet rigtig lækkert. En smule "tungere" end normalt snobrød, men med en rigtig lækker smag. Det vil vi helt sikkert lave igen.

Grov snobrødsdej med rugmel: ca. 12stk
- 25 g Gær
- 5 dl Vand
- 1 tsk Salt
- 4 spsk Olie
- 250 g Rugmel
- ca. 400 g Durummel

1. Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og olie
2. Rør rugmelet ud i væsken
3. Tilsæt durummelet indtil konsistensen er til at ælte.
4. Ælt dejen på bordet og læg den tilbage i skålen, lad den hæve 1 time et lunt sted.
5. Efter hævning, æltes dejen igennem og der formes ca. 12 boller, som lægges på en bradepande med bagepapir eller i en bøtte til transport. Tag dejen med ned til bålet, så er dejen klar til at blive bagt.
6. Bollen rulles i hænderne til en aflang pølse, som så snoes rundt om en snobrødspind af fx bambus.
7. Bages over gløderne, de er færdige, når de lyder hule og nemt kan tages af pinden.


Server sammen med ketchup.
.
Bon appetit!

Kommentarer

  1. Rigtig god idé at bruge rugmel til snobrød :-)
    Så kan de også egne sig til en god grov pølse osv.
    Vi laver ofte bålmad, også om vinteren, og her er det godt med rugmel.
    Ønsker dig en god dag :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.