Chewy chocolate chip cookies

Her er opskriften på en af mine favoritter. Disse cookies er helt perfekte med en dejlig sprødhed, god smag, masser af chokolade og som et ekstra pift lidt havsalt på toppen.

Vi skulle have gæster til eftermiddagskaffe, og på selve dagen ville jeg være en smule tidspresset. Så jeg smed denne omgang sammen dagen forinden, og bagte dem på dagen. Gæsterne spiste dem med stor fornøjelse.


Chewy Chocolate Chip Cookies: 16-20stk
- 240g Mel
- 3/4 tsk Natron
- 3/4 tsk Bagepulver
- 3/4 tsk Salt
- 140g Blødt smør
- 135g Brun farin
- 115g Sukker
- 1 Æg
- 1 Vaniljestang
- 140g Mørk chokolade
- Havsalt til toppen

Dag 1:
1. Start med at piske smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt.
2. Pisk derefter ægget i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk det i smør-blandingen.
3. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og rør det i smør-blandingen ved lav hastighed, og stop så snart dejen er ensartet.
4. Hak den mørke chokolade groft og rør det i dejen med en dejskaber/ ske
5. Kom film over dejen, så det slutter til ned til dejens overflade. Stil skålen i køleskabet i 24-48 timer.


Dag 2:
6. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i 5 minutter. Beklæd to bageplader med bagepapir og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
7. Brug en isske eller en alm. ske og din hånd til at lave cirka 15- 20 kugler af dejen, sørg for at placere kuglerne med god plads mellem hver, da de flyder ud. Du må IKKE trykke dem flade!
8. Drys cookie-kuglerne med havsalt og bag dem i 15-20 minutter, til de er blevet gyldne i kanten.
9. Lad dem køle af i 10 minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist for at køle mere af.

Tip: Som et ekstra pift kan man tilføje 100g grovt hakket hasselnødder.

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.