Boller med Limfjordsporter

Min kære mand er en stor øl elsker. Derfor går disse boller rent hjem hos ham. Porteren giver bollerne et ekstra pift. 
Men en lille advarsel omkringe disse boller er, at de er tidskrævende. Der er en del hæve-tid. ;) 
Men de er til gengæld det værd. De er dejligt luftige og har en kanon lækker smag.

Boller med limfjordsporter:
- 3/4 af en flaske Limfjordsporter (af en 0.5L flaske)
- 3 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 spsk salt
- 600 g hvedemel (Jeg brugte filax hvedemel med fuldkorn)
- 450 g groft speltmel

1. Opløs gæren i det kolde vand sammen med øllet.
2. Tilsæt salt, speltmel og hvedemel.
3. Rør dejen godt sammen til der ikke er flere melklumper. Dejen skal have  konsistens som en lidt tyk grød. Hvis det ikke er tilfældet, tilsætter du lidt mere vand (hvis dejen er for fast) eller fint speltmel (hvis dejen er for flydende), til den har den rigtige konsistens.
4. Når dejen har den rette konsistens, lægger du låg på skålen, og stil den på køl til hævning i 3 timer. Derefter 1½ time ved stuetemperatur.
5. Tænd ovnen på 240 grader, normal ovn. Sæt evt. pladerne med i ovnen så de bliver opvarmet, inden bollerne skal bages.
6. Hæld dejen ud på et godt meldrysset bord, drys den godt med mel, og brug en dejskærer til at hakke boller i passende størrelser. Vær forsigtig med dejen, og rør den så lidt som muligt, så den bevarer sin luftighed. 
7. Bag så bollerne ved 240 grader normal ovn i 10-12 min. Lad bollerne køle af på en bagerist. 

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.