Fedtfattige Fastelavnsboller.. :)

Øj, det er har været en hård start på 2013. Jeg har ligget syg siden den 27/12 til midt januar. Det har været en slem omgang, og ovenikøbet blev Morten og Olavf også syge.. Tsk tsk.. :)

Men lidt spændende har det nye år da også været.
Vi fandt ud af, at Olavf er en pige, men vi beholder dog navnet.. :P
Morten har skulle aflevere bacheloropgave og til eksamen, så nu er han uddannet pædagog.. :D

Men men nok om det.. :)


Jeg elsker fastelavnsboller..
Februar er måneden, hvor fastelavnsboller skal laves og spises, og i vores bette hjem skulle der selvfølgelig også dufte af nybagte fastelavnsboller..

Morten er lige blevet uddannet som pædagog, og det skulle fejres med lidt hjemmebag.. :)


Denne opskrift har jeg fundet hos Frk. Cupcake, og den er super lækker. Her er et link til hendes side http://frkcupcake.blogspot.dk/2012/02/anna-larsens-fedtfattige.html 

Fastelavnboller:
(Ca. 10-12 stk)

Creme:
- 2 Æg
- 3 spsk Sukker
- 1 spsk Mel
- 1 spsk Vaniliesukker (Eller korn fra en vanilie stang)
- 2 dl Mælk

1. Æg, sukker, vanilie og mælk piskes sammen i en gryde.
2. Der tændes for medium varme og mel piskes i.
3. Pisk indtil cremen koger og bliver tyk.
4. Stil derefter cremen til afkøling mens du starter på bolledejen. :)



Bolledejen:
- 1 dl Mælk
- 50 g Gær
- 3 spsk Sukker
- 1 Æg
- 1 spsk Olie
- 250 g Mel

1. Lun mælken og rør gæren deri.
2. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt.
3. Rul dejen tyndt ud og lav ca. 10 firkanter.



4. Cremen lægges på firkanten og de foldes. (Du kan også tilføje chokolade eller syltetøj istedet.)
5. Kanterne foldes op, og bollerne skal hæve i 45 minutter.




6. Pensles med kaffe, æggehvide eller mælk. 
7. Bages i 10 minutter ved 220 grader. Bollerne skal være let gyldne.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.