Gode grove pølsehorn..

I søndags, da Morten var ude og lege med et par kammerater, fik jeg en stor lyst til at bage pølsehorn. Men da jeg ikke havde en normal opskrift, besluttede jeg mig for at tjekke nettet efter en, der var lækker og grov.. :)



Jeg var heldig at finde en opskrift på en ukendt blog men den var linket videre til blog, jeg normalt kigger med på -  http://www.bittent.dk/2013/01/grove-plsehorn.html
Jeg har bare ikke haft kigget med det sidste stykke tid. ;)



Opskriften giver et utrolig luftigt og lækkert brød, som smager fantastisk, både lunt og koldt. Helt sikkert en opskrift jeg vil bruge igen. Den var også nem og ligetil.

Grove pølsehorn:
16- 20 stk.

- 50 g Gær
- 5 dl Lunken vand
- 2 tsk Sukker
- 2 tsk Salt
- 2 spsk Olie
- 1 dl Grahamsmel
- 1 dl Havregryn
- Hvedemel (Jeg brugte ca. 500 - 600 gram, opskriften på Bittens blog sagde ikke en bestemt mængde)

- 2 pk. Kyllingepølser (10 stk pr. pakke)



Fremgangsmåde:
1. Rør gæret ud i vandet
2. Tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel, havregryn og rør godt rundt.
3. Tilsæt hvedemel til dejen har en passende konsistens.
4. Ælt godt og sæt dejen til hævning til den har dobbelt størrelse (ca. ½ - 1 time)
5. Herefter æltes den igen igennem og deles i 2 eller 3 lige store stykker
6. HVert styk rulles ud i en cirkel på et melet bord og skæres i 8 trekanter og rulles om hver sin pølse
7. Sil pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 - 30 min.
8. Pensel dem med æg, vand, mælk eller hvad du lige synes. Som et ekstra pift han du drysse med lidt sesamfrø.
9. Bages ved 225 grader i ca. 15-20 min. (Til de er gyldne)








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.