Lækker æbletærte med kanel og mandler

I min familie er der en fast tradition med julefrokost 2. Juledag, hvor vi hver især tager noget med. I år skulle vi stå for et par æbletærter.

Tærten blev rigtig lækker med et sprødt "låg". Mandlerne gav godt med knas til de bløde æbler. Helt sikkert en opskrift jeg vil bruge igen..


Æbletærte:
- 250 g Hvedemel
- 150 g Sukker
- 150 g Smør
- 1 Æggeblomme
- 1 spsk. Kanel
- 1 tsk. Bagepulver
- 2 spsk. Creme fraiche
- 250 g Skrællet æble
- 40 g Mandler

1. Bland mel, 125g sukker og bagepulveret sammen. Smulder derfter smørret ud deri.
2. Tilføj så creme fraiche og ælt dejen. Til sidst tilsættes æggeblommmen og det æltes til en ensartet masse.
3. Form dejen til en blød kugle og rul den let i mel, og sæt den i køleskabet i en lille time.
4. Tag dejen ud af køleskabet. 2/3 af dejen formes til en kugle, der rulles ud, og lægges i en smurt tærteform så den dækker bund og sider. Resten af dejen gemmes til senere.
3. Skær æbler i tynde både, og hak mandlerne. Bland de hakkede mandler med 25 g sukker og kanelen.
4. Læg æblestykkerne på tærtebunden og drys derefter kanelblandingen over.
5. Rul resten af dejen ud til en firkant, der skæres i strimler, og lægges som et gitter over fyldet.
6. Bag tærten i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft på midterste rille i cirka 15-20 minutter.
7. Server med flødeskum eller cremefraiche..

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.