Koldhævede grovboller med rugkerner.

Friske, nybagte boller den bedste måde at starte dagen på. Så da vi havde lidt ekstra tid og overskud i Pinsen, fik jeg smækket en dej sammen, som kunne hygge sig natten over i køleskabet.


Så da vi vågnede mandag morgen, skulle ovnen bare tændes og dejen skulle deles ud og 25 min senere var der morgenmad. Bollerne blev lækre og får en lækker sprød skorpe.

Grovboller: ca. 12stk
- 20g Gær
- 4,5 dl Koldt vand
- 1 spsk Rapsolie
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 240g Hvedemel
- 60g Rugkerner, hele/knækkede
- 120g Rugmel
- 120g Grahamsmel

Første dag:
1. Start med at røre gæret ud i det kolde vand.
2. Tilsæt derefter rapsolie, sukker, salt, hvedemel, knækkede rugkerner, rugmel og grahamsmel.
3. Rør dejen ud til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal være klistret og skal ikke æltes med hænderne.
4. Dæk skålen med film, og stil den i køleskabet til næste dag.

Dagen efter:
5. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
6. Beklæd nu en bradepande med bagepapir.
7. Form herefter 12 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
8. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne.


Tip: Bollerne er også gode dagen efter. De kan lunes på 175 grader varmluft i 8 min.

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.