Top lækre koldthævet grovboller!

Hjemme ved os, er det nærmest blevet en tradition at få nybagte boller om søndagen. For at vi kan sove lidt ekstra, er det helt perfekt med en omgang koldthævet boller som kan stå natten over.


De er dejlig nemme at håndtere, man skal bare bruge to skeer. Og så har de en lækker smag sammen med en lækker sprød skårpe. 

Koldthævet grovboller: ca. 12stk
- 20g Gær
- 4,5 dl Koldt vand
- 1 spsk Rapsolie
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 240g Hvedemel med fuldkorn (fra finax)
- 120g Rugmel
- 120g Groft rugmel
- Birkes

Første dag:
1. Start med at røre gæret ud i det kolde vand.
2. Tilsæt derefter rapsolie, sukker, salt, hvedemelet med fuldkorn, rugmel og groft rugmel.
3. Rør dejen ud til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal være klistret og skal ikke æltes med hænderne.
4. Dæk skålen med film, og stil den i køleskabet eller på en kold altan til næste dag.

Dagen efter:
5. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
6. Beklæd nu en bradepande med bagepapir.
7. Form herefter 12 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Byg dem gerne op i højden
8. Giv et drys med birkes eller en slags kerner fx. solsikkekerner.
9. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne.

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.