Kanelsnurrer med speltmel.

Lysten til kanelsnurrer har været stor i lang tid, så derfor ville jeg kaste mig ud i en ny opskrift med speltmel.
Jeg elsker at eksperimentere med mel, og jeg har et skab fyldt med alt mulig forskelligt
Så det var helt perfekt!
Snurrerne bliver dejligt bløde som smør med en god smag af kanel. Det er helt klar blevet en ny favorit herhjemme.

Dej:
- 20 g gær
- 2,5 dl lun mælk
- 1 æg
- 60 g sukker
- 1 nip salt
- 180 g fuldkornsspeltmel
- 300 g sigtet speltmel
- 75 g smør

Fyld:
- 50 g blødt smør
- 3-4 tsk kanel
- 4 spsk brun farin

Fyld:
1. Bland smør, brun farin og kanel sammen så det bliver en blød masse.
2. Stil det på køl indtil det skal bruges.

Dej:
1. Rør gæren ud i den lune mælk. Hvis du har en røremaskine så brug den. 
2. Tilsæt æg, sukker, salt og rør igen.
3. Tilsæt lidt mel ad gangen – pas på dejen ikke blive tør.
4. Ælt dejen med en dejkrog i ca. 8-10 minutter, hvorefter smør tilsættes i små tern.
5. Ælt igen i ca. 5 minutter – dejen skal slippe skålens kanter og virke blød og luftig.
6. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1,5 time.
7. Tænd ovnen på 225 grader på alm ovn. Når dejen har hævet, rulles det ud i en aflang firkant 50x35cm på et meldrysset bord.
8. På den ene halvdel af firkanten smøres fyldet ud.
9. Fold firkanten sammen. Skær firkanten ud i 10 strimler á ca. 5 cm i bredden, sno dem og slå en knude på hver strimmel.
10. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 45 minutter, hvorefter de pensles med æg og drysses med perlesukker.
11. Bages ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter.

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.