Chokolade, Bacon Cupcakes med ahornsirupsfrosting

For et stykke til siden holdt Morten mandeaften, hvor nogle gode venner skulle komme og de skulle "mandehørme" lidt og lege med deres grej.. (De spiller hardball, det med små hvide plastik kugler. ;) )

Til det blev jeg sat til at bage nogle mandecupcakes!, hvor i der skulle Bacon i (Bacon skrives altid med stort). Så efter lidt tid på nettet faldt jeg over en opskrift på en anden blog, som jeg ville afprøve..

De blev nu meget gode. Det var en lidt underlig fornemmelse med det saltet og det søde, men der var dog en rigtig god balance. Morten var godt tilfreds, men ikke alle vennerne kunne forene sig med chokolade og Bacon.. 


Bacon, chokolade cupcakes:
- 20 g Kakaopulver
- 45 g Vand
- 85 g Smør
- 120 g Sukker
- 1 Æg
- 1 tsk Vanilieekstrakt
- 0,7 dl Creme fraich
- 85 g Mel
- 1/2 tsk Bagepulver
- 1/4 tsk Natron
- 1 knsp Fint salt
- 75 g Stegt Bacon, hakket + ekstra til drys.

1. Smelt forsigtigt kakao,vand, smør og sukker sammen i gryde. Pisk det så til det kun er svagt lunt.
2. Pisk ægget i, sammen med vanilleekstrakt og cremefraich.
3. Bland med med bagepulver, natron og salt, rør det i dejen til den lige er ensartet.
4. Vend det hakkede Bacon i.
5. Fordel dejen i forme og bag dem ved 175 grader i ca. 17 min.
6. Lad dem køle helt af.

Ahornsirupsfrosting:
- 75 g stuetempereret smør
- Korn fra 1 vanillestang
- 200-250 g flormelis
- 0,4 dl ahornsirup
- 2 Spsk mælk eller fløde
- En bette smule salt
- Evt. brug lidt farve, til at gøre den festlig. 

1. Pisk smør og vanillekorn godt cremet.
2. Pisk Tilsæt mælk, sirup og salt i. 
3. Rør flormelis i lidt efter lidt ind til frostingen har en god konsistens og smag. 
4. Sprøjt det ud på de afkølede kager, drys med hakket Bacon og dryp med ahornsirup.

Kommentarer

  1. Hej hej. Mange tak for tilbudet, jeg har nu oprettet mig og linket ligger nederst på siden.. :)

    Hilsen Malene

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.