Pulled Turkey (Kalkunbryst)

Vi elsker pulled pork, men det ligger bare så tungt i maven. Så vi har i længere tid snakket om, at vi ville prøve det med et kalkunbryst. Og sikke en god ide. Det lå meget lettere i maven, så løbeturen senere på aftenen gik meget lettere. ;)


Vi brugte de ingredienser, vi lige havde i skabet og som vi mente, kunne passe godt til. Jeg havde læst lidt rundt på nettet om, hvor lang tid den ca. skulle have i ovnen, så vi kunne undgå at brystet blev tørt. 

Pulled Kalkunbryst:
- Kalkunbryst (900g)
- Krydderi mix
- 1-2 dl Vand


Krydderi mix:
- 3 spsk. Brun farin
- 3 tsk Stærk paprika
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. chilipulver
- 2 spsk. Barbecue krydderi
- 1 tsk Stødt spidskommen
- Salt
- Peber

1. Rør krydderierne sammen. Og gnub den ud over kødet, gnid den godt ind over det hele.
2. Lad den trække et par timer. (Eller natten over, hvis du har god tid)
3. Kom kalkunbrystet i en stegeso eller et ovnfast fad, kom vandet i bunden.
4. Sæt den i en forevarmet ovn på 150 grader i ca. ½ time, derefter skruer du op på på 175 grader i 2 timer.
5. Når kalkunbrystet er færdig, trækkes det fra hinanden med 2 gafler. Du kan med fordel hælde lidt af væsken fra bunden af fadet over det pulled kød.
6. Serveres med en lækker bolle og coleslaw eller en god salat.


Tip: For at holde på fugten og smagen kan man dække brystet til med parma skinke.

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.