Fedtfattige grahamsboller

Sådan en søndag hvor familien kommer til fødselsdag, skal der selvfølgelig være nybagte boller. Så i dag blev det til grahamsboller, som blev dejligt luftige.


Fedtfattige grahamsboller: 25- 30 stk
- 50g Gær
- 8 dl Vand
- 1 tsk Salt
- 1 spsk Honning
- 500g Grahamsmel
- 700g Hvedemel

- 1 Æg til pensling

1. Start med at opløse gær og honning i vandet i en stor skål.
2. Grahamsmelet og salt tilsættes og røres godt ud.
3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt under æltning. Dejen må gerne være en anelse klistret.  (Gem det resten af hvedemelet til formning af bollerne)
4. Læg dejen til hævning i skålen under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
5. Ælt dejen forsigtig og form ca 25-30 boller.
6. Sæt herefter bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
7. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time.
8. Bollerne pensles med sammenpisket æg. 
9. Bollerne bages ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter.  

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.