Hokkaido og gulerods suppe

Efteråret er så småt kommet, så nu skal de varme sokker og de tykke trøjer så småt findes frem. Det er også nu de dejlige varme supper skal laves og nydes. Jeg elsker hjemmelavet suppe, og græskarsuppe er en perfekt måde at starte efteråret på.


Suppen er dejlig krydret, uden at det bliver for meget. Den syrlige klat skyr giver en god cremet konsistens, og den saltede bacon giver lidt god knas.

Hokkaido suppe: 2-3 pers.
- 1 Hokkaido græskar
- 4 store Gulerødder
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk stødt Chili eller 1 lille tørret Chili
- 1 liter hønse bouillon (1 liter vand og 2 bouillon terninger)
- Salt og peber
- Olivenolie

- Skyr eller cremefraiche
- Ristet bacon

1. Skræl græskarret og gulerødderne, skær dem derefter i små stykker, som er nogenlunde lige store.
2. Læg stykkerne i et fad, som er smurt med lidt olie. Drys salt og peber over og giv dem ca. 20 min i ovnen ved 200 grader.
3. Imens hakkes løg, hvidløg og chili.
4. Bagefter varmes  lidt olie op i en gryde, og så skal alt det hakkede op i gryden og steges stille og roligt.
5. Kog 1 liter vand og rør bouillonterningerne ud deri.
6. Tag græskar og gulerødder ud af ovnen og tilsæt det i gryden. Lad det stege med i et par minutter inden fonden tilsættes.
7. Kog herefter det hele op, og lad det boble i et par minutter under omrøring.
8. Blend så det hele til den ønskede konsistens – enten med stavblender eller lad det køle og brug en alm. blender.
9. Smag derefter til med salt og peber. Og server med en klat skyr eller cremefraiche og lidt ristet bacon.

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.