Lyserøde rødbedeboller..

Efter en uge i rodfrugternes tegn havde jeg lidt rødbeder tilovers. Så jeg ville afprøve en omgang rødbedeboller. 

Bollerne er lavet med to grove meltyper og solsikkekerner. Så der er masser af bid i, og så passer de godt til madpakken.


Rødbedeboller:
- 2 1/2 dl Vand
- 1 dl Skyr
- 25 g Gær
- 50 g Solsikkekerner
- 50 g Havregryn
- 140 g revet Rødbede
- 1 1/2 tsk Salt
- 100 g Fuldkornshvedemel
- 100 g Grahamsmel
-  200 g Hvedemel

1. Rør gæret ud i vandet.
2. Tilsæt derefter skyr, salt, solsikkekerner, havregryn, fuldkornsmel, revet rødbede og rør det i.
3. Derefter røres hvedemel i lidt efter lidt.
4. Ælt det godt. Dejen er lettere klistret.
5. Sæt så dejen til hævning til den har dobbelt størrelse (eller ca. 1 time).
6. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir,
7. Lad dem efterhæve 30 min.
8. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 min.


Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.