Rugkranse

Jeg elsker brød, og hjemmebagt brød er helt klart det bedste brød.  Disse rugkranse er kanon gode til madpakken.


Rugkranse: ca. 16 stk.
- 3 dl Minimælk
- 1 dl Vand
- 50 g Gær
- 1 tsk. Salt
- 300 g Rugmel
- 100 g Fuldkorns rugmel
- 200-300 g Hvedemel

- Æg til pensling
- Sesamfrø til pynt
- Birkes til pynt

1. Lun mælken, til den er fingervarm og tilsæt derefter vandet og rør gæren i.
2. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel, hold lidt af hvedemelet tilbage.
3. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning til dobbelt størrelse eller ca. 1 time.
4. Ælt dejen igennem igen og del den i 16 stykker.
5. Rul hvert dejstykke til en lang, tynd pølse. Hver pølse foldes på midten, snos og formes til en krans.
6. Lad kransene efterhæve i 20 min. på en bageplade beklædt med bagepapir.
7. Pensl med æg og pynt med sesamfrø eller birkes.
8. Bag kransene i ovnen ved 200° i ca. 15-20 min

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.