Fuldkornbrød med Honning

I dag skulle jeg holde fødselsdag, og i stedet for boller valgte jeg at lave et fuldkornbrød.
Brødet var utrolig let at lave og det smagte fantastisk. Rigtig fyldigt men ikke for "tungt".

Brødet blev serveret med forskellige oste og blandede marmelader.

Opskriften har jeg fundet bag på en pose Finax - Fuldkorns hvedemel.

Fuldkornbrød med honning:
- 400 g fuldkorns mel
- 600 g Alm. mel
- 6 dl Vand
- 50 g Gær
- 2 spsk. Olie
- 2 tsk. Salt
- 1 tsk Honning


1. Gæren opløses i vandet.
2. Alle de øvrige ingredienser tilsættes, tilbagehold dog 10 % Alm. Mel.
3. Ælt dejen i 5 minutter, tilsæt det sidste mel efter behov. (Dejen skal klæbe en bette smule til hænder og bord)

4. Sæt dejen til hævning i 30 minutter tildækket.
5. Slå herefter luften ud af dejen og 2 brød formes, sæt den på en bageplade og efterhæv i 30 minutter.

6. Rids brødet og pensel med mælk.
7. Nu bages brødet i ca. 30 minutter ved 220 grader.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.