Mortens chokolade kage.

Når min kære mand Morten en sjælden gang bager en kage, bliver den denne enkle og utroligt lækre chokoladekage.
Den er nem og lige til at gå til. :)

Chokolade kage:
- 150 g Blødt smør
- 200 g Sukker
- 1 tsk. Vanillesukker
- 1 spsk. Brygget kaffe
- 3 Æg
- 200 g Mel
- 1 tsk.  Bagepulver
- 3 spsk.  Kakao
- 1 dl Mælk
- 100 g mørk chokolade

1. Tænd ovnen på 175grader alm. ovn. Og smør en springform på 24 cm.
2. Rør smør, sukker, vanillesukker og kaffen skummende.
3. Rør æggene i et ad gangen.
4. Bland mel, bagepulver, kakao og mælk i dejen.
5. Rør dejen sammen og vend det hakket chokolade i dejen.
6. Hæld dejen i bageformen og bag den på en af de nederste ribber i ca 45 min
7. Til at pynte kagen bruger vi ganske enkelt, gammeldags glasur lavet på flormelis og vand (vandet kan erstattes af pasteuriseret æggehvider)

Tip. For at give kagen et lille twist, kan der puttes 1 spsk appelsinskal i dejen for at give den lidt ekstra smag.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.