Appelsinsorbet i ismaksine

Så bevæger vi os mod slutningen af året, og det skal fejres med manér. 

Nytårsaften skal vi tilbringe med nogle skønne venner. Vi skal have 3 retters menu, hvor vi skal stå for desserten. Denne skal bestå af en lækker brownie (som kommer på bloggen imorgen). Brownien bliver serveret med tre slags sorbet: Apppelsinsorbet, citronsorbet og limesorbet, for at få lidt syre til den kraftige chokoladebrownie. 



Appelsinsorbet:
- 4 Appelsiner (gerne øko)
- 1 Citron
- 3 dl Vand
- 3 dl Sukker
- 1 Bæger æggehvide (1 1/2 æggehvide)

1. Riv skalden af appelsinerne og kom det i en gryde sammen med vand og sukker
2. Bring siruppen i kog.
3. Si appelsinskalen fra siruppen.
4. Kom den i køleskabet indtil den kold
5. Pres appelsinerne indtil du har 3 dl saft. (Det passer ca. med de 4 appelsiner)
6. Pres citronen (ca ½ dl saft)
7. Bland saften med den kolde sirup og hæld massen i ismaskinen
8. Når massen er halvfrossen hældes æggehviden i. (Når du kører den på maskinen er det ikke nødvendigt at piske æggehviden først.)
9. Når massen er kørt færdig stilles den i fryseren i et par timer inden serverering

Tip: Du kan med fordel udskifte appelsinsaften med citron eller lime, den er utrolig frisk og lækker..


Bon appetit

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.