Oreo cupcakes

Hvem elsker ikke oreos?  Herhjemme er de et sikkert hit. Så da jeg faldt over denne opskrift hos Copenhagencakes, skulle den afprøves. 


Du kan finde et link til hendes side lige HER. Hendes blog er proppet med lækre opskifter. Bestemt et kig værd!


Oreo cupcakes: ca 12 stk
- 75 g Smør
- 100 g Sukker
- 100 g Brun farin
- 2 Æg
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Bagepulver
- 150 g Mel
- 1,5 dl Mælk
- 15 Oreos

1. Start med at tænde ovnen på 180 grader.
2. Pisk så smør, sukker og brun farin sammen.
3. Pisk æggene i et af gangen.
4. Bland derefter de tørre ingredienser i en separat skål.
5. Hæld melblanding i smørblandingen langsomt mens der piskes.
6. Hæld mælken i mens der piskes.
7. Nu fordeles Oreos’ne i tre bunker (se billede): 
◆ Tag “låget” af 12 Oreos – læg dem i én bunke.
◆ Læg 6 låg samt 3 hele Oreos i én bunke.
◆ Læg de sidste 6 låg i en bunke – de gemmes til frostingen.
8. De 6 låg og de 3 hele oreo hakkes og vendes i dejen.
9. Læg papirforme i din muffinsform og hæld 1 lille spsk dej i formen, så det lige dækker bunden.
10. Læg en “lågløs” Oreo i hver form.
11. Fyld 1 spsk dej ovenpå den halve Oreo – dog kun så formen er 2/3 fyldt.
12. Bag kagerne i ca. 20 minutter.





Hvid chokolade-frosting
- 50 g Blødt smør
- 110 g flødeost
- 175 g Flormelis
- 50 g Smeltet, hvid chokolade
- 1 tsk Vaniljesukker

1. Smelt den hvide chokolade og lad den køle af.
2. Hak de 6 låg som du tog fra tidligere.
3. Pisk flormelis, smør, vanille og flødeost.
4. Pisk den smeltede chokolade i. Pisk, pisk, pisk!! Jo mere der piskes, jo mere luftig bliver frostingen.
5. Vend de hakkede Oreos i og pynt dine lækre cupcakes!


Tip: Du kan pynte dine flotte frostet cupcakes med mini Oreo eller med halve Oreos!

Bon appetit!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Spinat pandekager.

Rugbrødslagkage.

Alm. gode kanin boller.